maanantai 22. huhtikuuta 2013

Coca-Cola muffinit

Löysin tälläisen reseptin Youtube:sta ja mielenkiinnosta halusin tätä kokeilla. Lopussa olin vähän pettynyt. Muffinit maistuivat mielestä ihan tavallisilta eikä niinkään erikoisilta. Mutta päätin kuitenkin jakaa tämän teidän kanssanne.



Coca-Cola Muffinit


- 1 3/4 dl Coca-Colaa
- 1 dl kaakaojauhetta
- n. 20 g suklaata
- ½ dl margariinia
- ½ dl fariinisokeria
- 1 dl sokeria
- 2 kananmunaa
- 2 dl jauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- ripaus suolaa







Pistä keskikokoiseeseen kasariin coca-cola, kaakaojauhe, suklaa, margariini, fariinisokeri ja sokeri. Keitä kunnes kaikki aineet ovat sekoittuneet kunnolla. Ota kasari pois liedeltä ja anna jäähtyä hyvin ennen seuraavaa vaihetta.

Kun coca-cola seos on jäähtynyt lisää sinne kananmunat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin. Sekoitakuivat aineet keskenään ja lisää ne coca-cola seokseen.

Kaada taikina muffini vuokiin. Itse käytin silikooni vuokia sillä taikina on niin vetelää, etten ole varma miten se toimii paperivuokien kanssa. Paista 160- asteisessa uunissa n. 25 minuuttia ja anna jäähtyä. Halutessasi voit tehdä voikuorutteen tai vain pursottaa kermavaahtoa niiden päälle.


Voikuorutus

- 125 g pehmeää margariinia
- 2 dl tomusokeria 
- n 3 tl coca-colaa

Sekoita margariini ja tomusokeri hyvin keskenään ja lisää sitten coca-colaa pikkuhiljaa kunnes saat mieleisesi koostumuksen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti